Total Pageviews

Wednesday 31 October 2012

SPECIAL ORDER

bUrgEr mOnstEr dOUblE spEcIAl..kOrAng pErcAyA x Org yg OdEr bUrgEr ni pOmpUAn bErbAdAn kEcIk je..gUA x sEmpAt nk AmIk AwEk tu,smpt AmIk gmbAr bUrgEr dIA je..hEhEhE.. tErbAIk :-)

Thursday 25 October 2012

HEART BURGER

 KEEP MY HEART WITH U....
SO, MY HEART WILL GO ON WITH U.....

CUSTOM MADE

-------------------------------- ANYone  WANT TO ORDER THIS MENU??? --------------------------
------------------------------------------We'll Be Prepare It For U-------------------------------------------

NOT FOR EAT



SERIOUSLY NOT FOR EAT!!!!

Wednesday 24 October 2012

DOUBLE BASE BURGER(NEW)

The new menu in Wan Western Center. The attraction for this menu is very amazing.. The customer order twice in one time. Because of the chef cooked this menu is guitarist this menu named Double Base Burger. If The chef playing drum double paddle i believe the sound will be terrible..

CAN YOU IMAGINE THIS PERSON IS WHO ARE PREPARE THAT MENU ABOVE!!!!!!!
BELIEVE IT OR NOT?   ASK Ripley's
BELIEVE IT   

Tuesday 23 October 2012

BURGER SANDWICH

Burger sandwich pun ada ...Sos meleleh tp memang sedap..Tekstur daging lebih terasa. Cakap banyak pun tak guna kena la rasa kat Wan Western Center.

Monday 22 October 2012

FRANCHISE STALL


WAN WESTERN CENTER MENU


KING SAUSAGE



Sosej ni besar semacam.. makan sebiji mesti kenyang x yah g 1901 kan.. Harga pun murah sikit. Nak yang grilled ada yang kuali punye pon ada. Roti die pulak lembut , meleleh beb makan sampai comot mulut.

INTERNATIONAL TASTE


Meleleh-leleh, ni yang tak tahan tengok burger ni.. Diorang ni tau je nak bagi orang geram tengok burger ni.  Dengan mayonis yang pekat tu melekat kat mulut bila makan. Sos adunan diorang memang best macam-macam rasa ada. Produk local rasa memang international.

"GRILLINIZER AROMAS"

Waktu berasap camni memang menggegar jiwa bila menghirup aromanye.. Pernah brother bawak lori berenti sebab bau die buat perut lapar.. Itu la kelebihan aroma grilled ni. Sekali order dua atau tiga biji sbb anak kat umah pon pesan.. Pernah juga ada satu customer tu makan 3 biji . Die kata lagi lama die duduk kat kedai ni lagi banyak die order. Sekarang tiap minggu mesti nampak kelibat die makan kat sini.

COMMERCIAL

Burgernizer pon ada , dah macam batery je.. boleh bagi lebih energy agaknye.. nk tau kena la test. kadang-kadang iklan macam ni sangat menarik. Tp itu adalah mengikut kreativiti setiap pengusaha untuk memasarkan produk mereka. Yang penting produk yang dihasilkan berkualiti dan mengikut spesikfikasi yang ditetapkan.

Sunday 21 October 2012

OWNER KEDAI NI



BURGER EKSOTIK



Macam-macam burger ada ..kalau dulu nak kena berburu baru dapat rusa..skang g kat kedai ni dah boleh makan rusa. Tak payah risau kena kejar harimau. Datang bawak kertas gambar agung tu je dah boleh makan daging rusa. Nak makan burung unta pon dah tak payah nak kejar-kejar , die lari dah la laju.

Tp resepi kat kedai ni mmang best sy pun x tau sebab sos die memang special. Lain dari yang lain, dan takde kat tempat lain. Kalu nak rasa sila ke Restoran Fadhiya Maju Di Bt 7 Sijangkang Telok Panglima Garang. Boleh tanye trus kat tauke die kenapa sedap..First week jual sold out sampai takde stok.

TEMPAT BAKAR CUSTOM MADE








Saturday 20 October 2012

DREAM CAR

2015 Ford Mustang revealed (maybe)! We have details and renderings of Ford's next pony:

MENU


BRO BIKERS


Brother-brother bikers ni suke btol mkn burger..Kalau diorang datang huru-hara dapur burger stall belakang tu..skali order berpuluh biji..Alhamdulilah diorang ni cukup support anak muda melayu miaga. Kalau dengar deruman motor diorang je terus panaskan kuali.

Tengok diorang wat rasa bersemangat sebab dengan cara begini la diorang sara anak dan isteri. Sekurang-kurangnya ringan sikit Jabatan Kebajikan Masyarakat nk bagi bantuan sebab diorang ni dapat mengurangkan kebergantungan kepada agensi kerajaan. Cuma orang-orang seperti mereka perlu dibantu dari segi teknikal dan financial yang lebih berkesan agar mereka mampu berkembang lebih jauh dan tidak sekadar jadi jaguh kampung di tempat sendiri.




Macam kenal bro ni.. Artis 90 an , dia bawak keluarga dia makan.At least artis pun boleh juga jumpa kawan-kawan sambil kalau ada peminat bleh la take picture ke autograph ke kan. Takde la kalau dengar artis je lepak kat hartamas, tak pun kat pavvilion. Artis kita hari ini lebih santai dan tak segan berada di kawasan awam seperti biasa.

OVERSEAS VS MALAYSIA

When i m overseas i can see the district local market and central market was promoted local homemade product. It very differ than in Malaysia we can see the market and supermarket more like sell the factory made product. In overseas they buy cash from homemade local product to support them as producer.. Some producer can be manufacturer because the supportive market towards their product.

Its differ than the market condition in Malaysia , supermarket more prefer to big company because they can get the product consignment. For the homemade producer they can't afford to give product consignment because the has limitation on capital. So, the consequences is the homemade product maker very difficult to sell their product in local market segmentation. The company expand will be slowly growth because not enough support from local market player. Nowadays, the big supermarket control the local market . The local product very hard to get in the big supermarket because the term payment very long.
This supermarket is which are give the local entrepreneurs chances and opportunity because the local homemade and small seller can sell their product directly to the consumer. The supermarket pay the seller who are set their stall in the supermarket in the short term payment. We hope the government support our local market and make the homemade local product maker can expand their business to be manufacturer.

TOO BIG BURGER

It seems every other day some burger record is being broken. This time the record breaking came from the Black Bear Casino Resort in Minnesota, who created the world's largest cheeseburger! Clocking in at 2,014 pounds, the delectable behemoth also incudles 60 pounds of bacon, 50 pounds of lettuce, 50 pounds of sliced onions, 40 pounds of pickles, and 40 pounds of cheese. Guinness Records representative Philip Robertson verified the record breaking burger, calling the feat a result of "remarkable teamwork" and said the burger "actually tastes really good!" It took about 4 hours to cook the patty, and they needed to use a crane to flip it. Now that's what I call dedication to BBQ ;)

www.ridzburger.blogspot.com

ALAHAI GRADUATE MELAYU

Dulu kalau kita makan besar camni x habis tapi kalau sekarang insyaalah habis sebab semua orang nk kena keje keras nak cari duit bayar duit kete, bayar loan rumah, pinjaman personal loan masa kawin dulu jd x sempat nk masak kalau makan benda ni dalam kereta pon boleh makan.

Orang dulu keje kuar pagi petang dah balik keje x kena aircond badan pon sihat. Orang sekarang kerja pegi pagi balik pon pagi..Kekadang anak pon x sempat tengok mak bapak.Tp nak wat camne perubahan zaman tetap akan berlaku.

Revolusi 'makanan cepat' dan pandu lalu ini membantu insan-insan yang berkepentingan tinggi dalam ekonomi negara untuk mendapatkan bahan untuk mengisi perut mereka. Yang penting dah banyak peniaga anak-anak melayu yang mendominasi makanan ini takde la asyik nak beli kat kedai orang putih je. Sekuran-kurangnya dapat menjana ekonomi anak melayu tempatan dan diorang pon masa nak masak baca la bismillah.


Bila nampak anak melayu miaga tepi jalan jangan disangka die sekolah SPM tak lulus sebab ramai graduate pon ada miaga camtu.. Jangan pelik nanti yang miaga selekeh tepi jalan tu dah datang minum petang bawak BMW sebab die dah bukak kilang sendiri.

Sekarang artis-artis pun dah nampak bidang pembuatan makanan ini boleh menguntungkan, dah tak payah berkejar sana sini cari show.Boleh wat show time masak customer pon suke ada pakej.kalau pitching lari pon org x marah.

GRILLED BURGER


Sekarang banyak stall burger dan kedai western buat burger grill. Dah jd trend and fenomena kat Malaysia bile masuk jalan2 cari makan ngan wnita hari ini mesti miaga pon meletup. Tp bagus juga wadah media hari ini digunakan oleh anak-anak melayu untuk mengembangkan business..

Tak de la lagi sume anak melayu kena kerja kilang ngan bukak kebun je kerana ramai anak melayu yang dulu kerja kilang dah bukak kilang sendiri.. yang mana dulu bukak kebun kecil tanam sayur dah dapat bukak ladang. kalau tak boleh pakai Merc pon bleh la bli loro 1 tan. Bleh bawak kobis 1 tan kalau bli Merc mana bleh bawak kobis.

Kalau dulu buka stall burger asyik la kena halau dengan Majlis Bandaraya skang dah mampu bukak kilang dah ada modal dah tau law. Sekurang-kurangnya boleh nasihat kawan-kawan yang nk miaga kat mana tempat yang bleh meniaga. Lepas tu boleh la tolong kawan-kawan nak miaga. Sebab diorang pun sedar dulu meniaga pun kena halau sebab kurang knowledge modal pun x berapa ada.. Sebab orang kita antar anak blaja sampai university ada diploma ada degree ada master pastu bleh la keje bagus2 lebih kurtang camtu la mak bapak ngan nenek kite pesan .. Kalau camtu sampai bila usahawan Melayu nak berjaya.

Tp alhamdulilah skang ramai yang dah sedar kerajaan bantu, masyarakat pun bantu baru la anak Melayu kita boleh berjaya..


RIDZ FOOD INDUSTRIES

 
New packaging for Ridz's Food Industries .. this company produce burger patty for big size burger..they started from home made business and now they become a small medium industries scale. As a Malaysian we must support new product by Malaysian. Actually this company not new in market segment because they was started long time ago as homemade burger producer.



                                                    RIDZ'S FOOD INDUSTRIES

BIG BURGER SIZE

Dulu-dulu semua orang kalau nk bli daging burger kna bli kat pasaraya,,skang dah ramai org bleh buat burger sendiri. Tp alhamdulilah ramai usahawan melayu yang dah mampu bli mesin dan buat burger sendiri .
Rasa burger plak macam2 ada sebab orang melayu kan kreatif